Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θέσεις για τις εκλογές των ΠΥΣΔΕ


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  (Ε.ΠΑ.Μ.)

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θέσεις για τις εκλογές των ΠΥΣΔΕ
 

 

 

Eντός ολίγων ημερών θα γίνουν σε όλη την χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστά ως ΠΥΣΔΕ, όπου τα ψηφοδέλτια των μνημονιακών δωσίλογων κομμάτων ΝΔ(ΔΑΚΕ), ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚ) και ουραγών θα αντιπαρατεθούν με τα ψηφοδέλτια των αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών (ΣΥΡΙΖΑ κλπ.), τουτέστιν, των κομμάτων του «καλού» μνημονίου …

Μόνο, και κατενάντια όλων, ίσταται και ανθίσταται το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) το οποίο φυσικά δεν είναι ένα από τα ούτως αυτοαποκαλούμενα αντιμνημονιακά κόμματα -δηλαδή μνημονιακά του καλού μνημονίου και του καλού ευρώ- παρά είναι το ένα και μοναδικό εν Ελλάδι εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο αγωνιζόμενο να κινητοποιήσει τον λαό κατά της δουλοπαροικίας χρέους που επιτεινόμενα στραγγαλίζει έως πλήρους πνιγμού την χώρα και όλο τον λαό της.

Υπενθυμίζουμε επιγραμματικώς τις προτάξεις του Ε.Πα.Μ.
 1. Μονομερής άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του «χρέους».
 2. Τιμωρία όλων των ενόχων, δήμευση της περιουσίας τους.
 3. Έξοδος από το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
 4. Εθνικοποίηση των Τραπεζών και έλεγχος της οικονομίας και της κίνησης κεφαλαίων.
 5. Σεισάχθεια για όλο τον λαό και ανάδειξη του αναγεννημένου κράτους σε βασικό μοχλό ολόπλευρης ανάπτυξης στην οικονομία, στην πολιτική και στην κοινωνία.
 6. Παραγωγική αναδόμηση οικονομίας, βάσει των αναγκών και των εισοδημάτων των εργαζομένων.
 7. Συντακτική Εθνοσυνέλευση για την σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού συντάγματος.
 8. Επιστροφή του Κατοχικού Δανείου και καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της συναλλαγής των αριστερών και εν γένει αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών κομμάτων με τα κόμματα του μνημονιακού δωσιλογισμού για την νομή και χρήση (διάβαζε κατάχρηση) της εξουσίας, δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, ότι:
Ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις πέτυχαν σαρωτική νίκη στις εκλογές των ΕΛΜΕ που έγιναν πριν από ένα χρόνο, σήμερα, στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ που θα γίνουν εντός των ημερών τα πράγματα μάλλον θα αναστραφούν και σαρωτική νίκη προβλέπεται να πετύχουν οι μνημονιακές παρατάξεις (sic)  των δωσίλογων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ουραγών.

Θα αναρωτηθεί κανείς, μα πως είναι δυνατόν μετά από αυτήν την λαίλαπα κατά των μισθών, των ωραρίων, των εφάπαξ, των δώρων, την επέκταση στα 67, των φόρων, των χαρατσίων κλπ., οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αναμένεται να εκλέξουν αντιπροσώπους για τα ΠΥΣΔΕ από τις μνημονιακές δωσίλογες παρατάξεις, όταν μάλιστα πριν από ένα μόλις έτος οι ίδιοι καθηγητές, με πολύ λιγότερες περικοπές και φόρους, επέλεξαν και ψήφισαν τα λεγόμενα αντιμνημονιακά σχήματα;

Ναι, στην «χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα» και που ο λαός έχει εκφυλλισθεί σε ένα εκμαυλισμένο και σήμερα κατατρομαγμένο λαΐδιον, μαζί και οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι ασχολούνται με έννοιες, συλλογισμούς, θεωρίες και πάνω από όλα διδάσκουν τον Έλληνα Λόγο και την Ελληνίδα Ιστορία στα σχολεία, όλα είναι δυνατά.
Και τούτο για τον απλούστατο λόγο, ότι:
Αφενός όλοι οι συνδικαλιστές, a fortiori αυτών του κλάδου των καθηγητών, είναι grand professeurs της άθλιας κομματικής συναλλαγής και μανιπουλάτσιας δειλών και αχρείων συνειδήσεων και αφετέρου το ηθικό και επαναστατικό ανάστημα των ψηφοφόρων καθηγητών είναι τόσο διαβρωμένο, και άρα ευκόλως διαχειρίσιμο από τους συνδικαλιστοπάτρωνες, ώστε εντέχνως το κάνουν να φαντάζει ισότιμο με αυτό των λεμουρίων.

Η γενική συμφωνία μεταξύ τους, λαμβάνουσα χώρα στο σαγηνευτικό ημίφως της προδοσίας κάθε κοινωνικού αγώνα και αγωνίας και πίσω από τις πλάτες των αδαώς και ευπειθώς κείμενων ψηφοφόρων καθηγητών, έχει ως ακολούθως:
 
Οι μεν αυτοαποκαλούμενες αντιμνημονιακές παρατάξεις να «παίρνουν» την ΟΛΜΕ που είναι το πεδίο δράσης των συνδικαλιστοπατρώνων -επιφορτισμένων με την οργάνωση ανώδυνων παρελκυστικών φιεστών και ανεδαφικών διεκδικήσεων, με αντάλλαγμα την απολαβή ουδόλως ευκαταφρόνητων οφιτσίων- οι δε δωσίλογες μνημονιακές παρατάξεις να «παίρνουν» τα ΠΥΣΔΕ, που αποτελούν το μακρύ χέρι εφαρμογής των επώδυνων πολιτικών της κυβέρνησης, για να διαχειρίζονται ευχερώς οι εκπρόσωποι των δωσιλόγων (διπλά δωσίλογοι οι ίδιοι) την hardcore κρατική εξουσία πάνω στα συνήθη υποζύγια, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ταυτοχρόνως, παρέχεται η ευχέρεια στους συνδικαλιστοπάτρωνες (μνημονιακούς και λεγόμενους αντιμνημονιακούς) να ασκούν με την σειρά τους την ψευδεπίφανη κριτική στις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ -αφού, ως πλήρως υπαγμένοι στην αυθεντία του φασιστικού κράτους των εισβολέων της τρόικα, όχι μόνον ενσυνειδήτως αποφεύγουν κάθε ουσιαστική σύγκρουση με αυτό, αλλά αντιθέτως, του προσφέρουν και κάθε χαφιεδίζουσα υπηρεσία- και έτσι κλείνει ο κύκλος της νεοελληνικής κρατικοσυνδικαλιστικής αλητείας όπως υποστασιοποιείται συγκεκριμένα στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτή είναι εν ολίγοις η ξευτίλα της συνδικαλιστικής καθεστωτικής γραφειοκρατίας και της αγόμενης και συρόμενης καθηγητικής μάζας που πρόκειται σε λίγες ημέρες να εξυφανθεί μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού που τους πληρώνει και της μαθητιώσας νεολαίας που τους έχει ως ενάρετα υποδείγματα πολιτικού βίου, όπου παρά τα όσα κοινωνικά αίσχη επισυμβαίνουν κατεναντίον του κλάδου των καθηγητών και της πατρίδας τους εν γένει, είναι βέβαιον ότι αυτή η καθηγητική μάζα θα ψηφίσει για μία ακόμη φορά υπέρ δωσιλόγων ΝΔ (ΔΑΚΕ) και ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) και ουραγών στις επερχόμενες εκλογές των ΠΥΣΔΕ.
Τέτοιες συμπεριφορές από μέρους των ψηφοφόρων καθηγητών δεν μπορούν να εκληφθούν ως λάθη όπως κάποιοι σπεύδουν ένοχα να ομολογήσουν στον εαυτόν τους και στους άλλους την επομένη των εκλογών. Ούτε ότι λειτούργησαν  κάτω από το κλίμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι δωσίλογες δυνάμεις. Αυτά είναι κατάπτυστες ραγιαδίστικες δικαιολογίες.
 
Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥ ΙΔΙΟΥΣ

Λάθη επαναλαμβανόμενα δεν συνιστούν λάθη, παρά σαφή ταξική τοποθέτηση, και εδώ σημαίνει: ψηφίζω υπέρ των δωσιλόγων και ψευδοαντιμνημονιακών και κατά του λαού.

Εμείς οι αγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ. θα επιμένουμε να σας αποκαλύπτουμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια όπως η επιστημονική μας αξιοπρέπεια και τα πατριωτικά μας αισθήματα το απαιτούν.

Η ελάχιστη πράξη αντίστασης των ψηφοφόρων καθηγητών προς όλους όσους τους εμπαίζουν και τόσο χυδαία προσβάλουν την προσωπικότητά τους, οφείλει επιτέλους να εκφραστεί και την λύση οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι και κανένας εξωνημένος κομματικός ινστρούκτορας τρομοκράτης.

Πώς είναι δυνατόν να μην έρθουν στον νου οι στοίχοι του μεγάλου ταξικού ποιητή Κώστα Βάρναλη, όταν βλέπει κανείς να διαπράττονται από ανθρώπους, υποτιθεμένως του πνεύματος, τέτοιες βάναυσες παραβάσεις και παραβιάσεις του ηθικού μέτρου, γιατί όχι και του αισθητικού;

«Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,
και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!»

Εμπρός λοιπόν, ας αναμένουμε το εκλογικό σώμα των καθηγητών δευτεροβάθμιας να διαψεύσει την Κασσάνδρα ...

Φευ· τόκος Πριάμοιο αείποτε αληθώς εχρησμώδει …
Αλίμονο· η κόρη του Πριάμου πάντοτε αληθώς χρησμοδοτούσε ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου